Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Selas Techonolgy
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Control nedistructiv cu ultrasunete
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Testarea cu ultrasunete (UT) foloseşte energia sunetelor de frecvenţă înaltă pentru a efectua examinări şi pentru a face măsurători. Examinarea cu ultrasunete poate fi folosită  pentru detectarea şi evaluarea defectelor, măsurări dimensionale, caracterizări ale materialelor şi multe alte aplicaţii. Aceste inspecţii pot detecta fracturi cauzate de oboseala materialului ca în figură împiedicîndu-se astfel apariţia de catastrofe.
SELAS Technology are în dotare aparate de ultimă generaţie cu sistemul “phased array” (PA), ce produc imagini cu secţiuni ale pieselor examinate. Comparativ cu aparatele convenţionale de examinare cu ultrasunete simplu-element, instrumentele PA sunt mult mai complexe şi au o acurateţe mult mai mare. Capturile de ecran pot fi salvate fie pe cardul de memorie al aparatului, fie pe o memorie externă conectată la aparat prin portul USB, astfel încât informaţiile capturate în timp real despre datele inspecţiei pot fi utilizate în rapoarte. Deasemenea datele inspecţiilor se pot descărca pe calculator, se pot revedea măsuratorile sau se pot exporta în programe uzuale cu foi de lucru.
Avantaje ale examinărilor non-distructive cu ultrasunete PA:
- senzitivitate atât la discontinuităţile de suprafaţă cât şi cele din interiorul materialului;
- adâncimea de penetrare pentru detectarea defectelor sau măsurare, este superioară oricărei altă metodă de examinare non-distructivă;
- este necesar accesul doar dintr-o singură parte a materialului examinat;
- este foarte precis în determinarea poziţiei şi estimarea formei şi dimensiunea discontinuităţii;
- pregătire minimă înaintea măsurării;
- sunt furnizate instantaneu rezultate şi imagini detaliate.
Din Gura in Gura